Ślub i wesele to najbardziej wyjątkowy dzień w życiu. Chcemy celebrować go z rodziną i najbliższymi. Wiemy, że organizacja wesel jest bardzo skomplikowana. By ten dzień był jak z bajki, trzeba zadbać o wiele szczegółów. Gospodarstwo agroturystyczne Ściernisko zapewnia nie tylko miejsce z wyjątkową atmosferą. Służymy też radami. Organizacja wesela na wsi nigdy nie była prostsza!
Nasza oferta weselna to:
- Wynajem Sali
- Dowóz gości weselnych
- Specjalne menu
- Oprawa muzyczna
- Opieka nad dziećmi i animacje
- Fotograf i kamerzysta
- Ślub i wesele w plenerze
- Nocleg
Sala weselna na Kaszubach
Jednym z kluczowych zadań jest wynajęcie sali weselnej. Ściernisko dysponuje nową salą bankietową. Wnętrze może zostać specjalnie zaaranżowane, w zależności od sugestii i życzeń pary młodej. Ślub czy wesele w plenerze? Nie będzie problemu z przeniesieniem imprezy na zewnątrz.
Menu weselne - przygotowanie
Gospodarstwo Agroturystyczne Ściernisko oferuje przygotowanie menu weselnego. Goście muszą mieć siłę na zabawę do białego rana, a dobre jedzenie to również dobre samopoczucie. Wśród potraw między innymi: bitki schabowe w sosie kurkowym, mięso po królewsku z pomidorem, porem i ziemniakami w sosie majonezowo-serowym, rolada z karkówki nadziewana morelą oraz domowy rosół ze swojskim makaronem.
Nasze menu sprawdzisz tutaj!
Wesele na wsi - oprawa muzyczna
Doskonała oprawa muzyczna to podstawa udanej zabawy. Oferujemy możliwość skorzystania z usługi zespołów muzycznych, DJ'a czy też wodzireja. Preferencje muzyczne Państwa Młodych uzgadniamy zawsze indywidualnie.
Ściernisko oferuje także szereg usług dodatkowych: dowóz gości weselnych, opieka nad dziećmi, animacje w czasie imprezy czy rezerwacja noclegu. Proponujemy także usługi profesjonalnych fotografów i kamerzystów.
Dobra atmosfera i radosne wspomnienia Pary Młodej i gości to dla nas podstawa.
Marzysz o wyjątkowym weselu? Na Kaszubach w gospodarstwie agroturystycznym Ściernisko spełnimy Twoje marzenia.
Przeczytaj nasze menu, a poczujesz przedsmak tego czego będziesz mógł zakosztować na wymarzonym weselu.
- Domowy rosół ze swojskim makaronem
- Wiejska zupa kalafiorowa z lanymi kluskami
- Klasyczna pomidorowa ze śmietaną, czosnkiem i swojskim makaronem
- Tradycyjna zupa ogórkowa zabielana śmietaną podana z koperkiem i grzanką czosnkową
- Czerwony krem z pomidorów we włoskich przyprawach, podany z grzankami i serem mozzarella
- Biały krem z kalafiora, pietruszki i selera podany z serem i zieloną pietruszką
- Zielony krem z groszku, brokułów i szpinaku podany z grzanką czosnkową i tartym serem
- Pikantna zupa gulaszowa z pieczoną papryką i aromatycznymi warzywami
- Barszcz biały podany z białą kiełbasą i jajkiem
- Leśna zupa grzybowa
- Aromatyczny barszcz czerwony z pasztecikiem
- Domowa potrawka:
ryż+ biały beszamel po królewsku – słodko-kwaśny z rodzynkami + kurczak gotowany + groszek z marchewką na maśle - Ziemniaki, ciemny sos, dwa lub trzy rodzaje surówek + mięsa do wyboru
- Zrazy zawijane z szynki po chłopsku
- Kotlet schabowy klasyczny
- Tradycyjny kotlet z piersi kurczaka
- Kotlet z piersi kurczaka w panierce słonecznikowej
- Pieczarka faszerowana mięsem mielonym zapiekana z tartym serem
- Kotlet schabowy po szwajcarsku zawijany z serem i szynką
- Kotlet schabowy pod pieczarkowo- serową kołderką
- Kotlet schabowy szefa olbrzymi z karkówką
- Rolada z karkówki nadziewana morelami
- Rolada z karkówki nadziewana pieczarkami
- Kotlet z piersi kurczaka z żurawina pod serową kołderką
- Kotleciki z piersi kurczaka w sosie słodko kwaśnym z dodatkiem rodzynek
- Bitki drobiowe w sosie porowo-majonezowym zapiekane z serem
- Bitki schabowe w maślanym sosie kurkowym
- Mięso po królewsku z pomidorem, porem i ziemniakami w sosie majonezowo-serowym
- Klasyczne zrazy zawijane ze schabu
- Kotlet devolay z masłem czosnkowym i serem
- Kotlet devolay z serem i pietruszką
- Kotlet devolay z pieczarkami i tartym serem
- Borowiackie klopsiki w zalewie octowej
- Pstrąg w zalewie octowej
- Pstrąg w galarecie
- Ryba po kaszubsku w zalewie słodko-kwaśnej
- Kolorowe galaretki drobiowe
- Sałatka warzywna tradycyjna
- Sałatka grecka z oliwkami, serem feta i sosem winegret
- Wykwintna sałatka grecka z oliwkami, krewetkami i sosem winegret
- Sałatka brokułowa z fasolką czerwoną i serem feta w sosie czosnkowym
- Ryba po grecku
- Koronkowe roladki z sałatą lodową, serkiem śmietankowym i szynką
- Koronkowe roladki z sałatą lodową, serkiem śmietankowym i łososiem
- Rolada serowa z serkiem śmietankowym, papryką, szynką i szczypiorkiem
- Galantyna drobiowa w sosie tatarskim
- Wiosenna sałatka z ozorkami po żydowsku
- Wiosenna sałatka z kurczakiem, granatem i niebieskim serem lazur
- Wykwintna sałatka z mango, kurczakiem w sosie czosnkowym
- Sałatka gyros z kurczakiem i kapustą pekińska
- Hawajska sałatka na ostro z ananasem, papryką, kukurydzą i kurczakiem
- Ryżowa sałatka z kurczakiem, jajkiem, selerem, kukurydzą i pietruszką
- Ryba po japońsku z warzywami w słodko-kwaśnym sosie pomidorowym
- Rolada szpinakowo – łososiowa z serkiem śmietankowym i chrzanem
- Schab pieczony z śliwką podany z sosem śmietanowo-brzoskwiniowym
- Karkówka pieczona nadziewana czosnkiem i podana z sosem śmietankowo-czosnkowym
- Tostowe różyczki z szynką, pomidorkami koktajlowymi oraz jajkiem zapiekane z serem
- Bigos po staropolsku z podgrzybkiem i śliwkami
- Tradycyjne flaki wołowe z dodatkiem imbiru i gałki muszkatołowej
- Udka z kurczaka nadziewane fetą, szpinakiem i suszonymi pomidorami
- Ryba wędzona w przyprawach ziołowych podawana na ciepło
- Pierś z kurczaka w sosie śmietankowo- serowym z pieczarkami i koperkiem
- Klasyczne leczo z pieczarkami i cukinią
- Nuggetsy podane z bagietką czosnkowo – ziołową i sosem koktajlowym
- Golonka po bawarsku podana w kwaśnej kapuście
- Wiejski stół z regionalnymi wyrobami takimi jak: swojski smalec ze skwarkami, wiejskie ogóreczki, szynka po staropolsku, schab po wiejsku, polędwica wędzona w liściu laurowym, pasztetowa podwędzana, swojska kaszanka, aromatyczny salceson biały lub czarny
- Kompot lub sok i woda z cytryną
- Kawa i herbata bez ograniczeń