Śluby plenerowe, wesela i przyjęcia

Ślub i wesele dla wielu osób to najbardziej wyjątkowy dzień w życiu. Wesele chcemy celebrować z rodziną i najbliższymi. Jednocześnie organizacja wesel jest bardzo skomplikowana, trzeba zadbać o wiele szczegółów.

Gospodarstwo agroturystyczne „Ściernisko” oprócz zapewnienia miejsca z wyjątkową atmosferą służy także radami. To gwarancja doświadczenia, kreatywności i profesjonalizmu.

sale-wesela-imprezy-okolicznosciowe-sciernisko-49

Nasza oferta weselna to:

  • Wynajem Sali
  • Dowóz gości weselnych
  • Specjalne menu
  • Oprawa muzyczna
  • Opieka nad dziećmi i animacje
  • Fotograf i kamerzysta
  • Ślub i wesele w plenerze
  • Nocleg

Jednym z kluczowych zadań jest wynajęcie sali weselnej. Ściernisko dysponuje nową salą bankietową. Wnętrze może zostać specjalnie zaaranżowane, w zależności od sugestii i życzeń pary młodej. Ślub czy wesele w plenerze? Nie będzie problemu z przeniesieniem imprezy na zewnątrz.

Wesele_Sciernisko_Kaszuby_1 of 24

Gospodarstwo Agroturystyczne Ściernisko oferuje także przygotowanie menu weselnego. W końcu goście muszą mieć siłę na zabawę do białego rana, a dobre jedzenie to również dobre samopoczucie. Wśród potraw między innymi takie dania jak bitki schabowe w sosie kurkowym, mięso po królewsku z pomidorem, porem i ziemniakami w sosie majonezowo serowym, rolada z karkówki nadziewana morelą, czy domowy rosół ze swojskim makaronem.

Wesele_Sciernisko_Kaszuby_8 of 24

Oczywiście podstawą jest oprawa muzyczna. W zależności od uznania – jest możliwość skorzystania z usługi zespołów muzycznych, DJ'a czy też wodzireja. Można samodzielnie uzgodnić preferencje muzyczne.

Ściernisko oferuje także szereg usług dodatkowych, takich jak dowóz gości weselnych, opiekę nad dziećmi, animacje w czasie imprezy czy rezerwacja noclegu. Jeżeli będzie potrzeba – zaproponujemy także profesjonalnych fotografów i kamerzystów.

Dla koordynatorów wesela najważniejsze jest spełnienie życzeń organizatorów i stała współpraca. Dobra atmosfera i radosne wspomnienia pary młodej i gości to dla nas podstawa.

Marzysz o wyjątkowym weselu? Na Kaszubach w gospodarstwie agroturystycznym Ściernisko spełnimy Twoje marzenia.
Przeczytaj nasze menu, a poczujesz przedsmak tego czego będziesz mógł zakosztować na wymarzonym weselu.

  • Domowy rosół ze swojskim makaronem
  • Wiejska zupa kalafiorowa z lanymi kluskami
  • Klasyczna pomidorowa ze śmietaną, czosnkiem i swojskim makaronem
  • Tradycyjna zupa ogórkowa zabielana śmietaną podana z koperkiem i grzanką czosnkową
  • Czerwony krem  z pomidorów we włoskich przyprawach,  podany z grzankami i serem mozzarella
  • Biały krem z kalafiora, pietruszki i selera podany z serem i zieloną pietruszką
  • Zielony krem z groszku, brokułów i szpinaku podany z grzanką czosnkową i tartym serem
  • Pikantna zupa gulaszowa z pieczoną papryką i aromatycznymi warzywami
  • Barszcz biały podany z białą kiełbasą i jajkiem
  • Leśna zupa grzybowa
  • Aromatyczny barszcz czerwony z pasztecikiem
  • Domowa potrawka:
    ryż+ biały beszamel po królewsku – słodko-kwaśny z rodzynkami + kurczak gotowany + groszek z marchewką na maśle
  • Ziemniaki, ciemny sos, dwa lub trzy rodzaje surówek + mięsa do wyboru
  • Zrazy zawijane z szynki po chłopsku
  • Kotlet schabowy klasyczny
  • Tradycyjny kotlet z piersi kurczaka
  • Kotlet z piersi kurczaka w panierce słonecznikowej
  • Pieczarka faszerowana mięsem mielonym zapiekana z tartym serem
  • Kotlet schabowy po szwajcarsku zawijany z serem i szynką
  • Kotlet schabowy pod pieczarkowo- serową kołderką
  • Kotlet schabowy szefa olbrzymi z karkówką
  • Rolada z karkówki nadziewana morelami
  • Rolada z karkówki nadziewana pieczarkami
  • Kotlet z piersi kurczaka z żurawina pod serową kołderką
  • Kotleciki z piersi kurczaka w sosie słodko kwaśnym z dodatkiem rodzynek
  • Bitki drobiowe w sosie porowo-majonezowym zapiekane z serem
  • Bitki schabowe w maślanym sosie kurkowym
  • Mięso po królewsku z pomidorem, porem i ziemniakami w sosie majonezowo-serowym
  • Klasyczne zrazy zawijane ze  schabu
  • Kotlet devolay z masłem czosnkowym i serem
  • Kotlet devolay z serem i  pietruszką
  • Kotlet devolay z pieczarkami i tartym serem
  • Borowiackie klopsiki w zalewie octowej
  • Pstrąg w zalewie octowej
  • Pstrąg w galarecie
  • Ryba po kaszubsku w zalewie słodko-kwaśnej
  • Kolorowe galaretki drobiowe
  • Sałatka warzywna tradycyjna
  • Sałatka grecka z oliwkami, serem feta i sosem winegret
  • Wykwintna sałatka grecka z oliwkami, krewetkami i sosem winegret
  • Sałatka brokułowa z fasolką czerwoną i serem feta w sosie czosnkowym
  • Ryba po grecku
  • Koronkowe roladki z sałatą lodową, serkiem śmietankowym i szynką
  • Koronkowe roladki z sałatą lodową, serkiem śmietankowym i łososiem
  • Rolada serowa z serkiem śmietankowym, papryką, szynką i szczypiorkiem
  • Galantyna drobiowa w sosie tatarskim
  • Wiosenna sałatka z ozorkami po żydowsku
  • Wiosenna sałatka z kurczakiem, granatem i niebieskim serem lazur
  • Wykwintna sałatka z mango, kurczakiem w sosie czosnkowym
  • Sałatka gyros z kurczakiem i kapustą pekińska
  • Hawajska sałatka na ostro z ananasem, papryką, kukurydzą i kurczakiem
  • Ryżowa sałatka z kurczakiem, jajkiem, selerem, kukurydzą i pietruszką
  • Ryba po japońsku z warzywami w słodko-kwaśnym sosie pomidorowym
  • Rolada szpinakowo – łososiowa z serkiem śmietankowym i chrzanem
  • Schab pieczony z śliwką podany z sosem śmietanowo-brzoskwiniowym
  • Karkówka pieczona nadziewana czosnkiem i podana z sosem śmietankowo-czosnkowym
  • Tostowe różyczki z szynką, pomidorkami koktajlowymi oraz jajkiem zapiekane z serem
  • Bigos po staropolsku z podgrzybkiem i śliwkami
  • Tradycyjne flaki wołowe z dodatkiem imbiru i gałki muszkatołowej
  • Udka z kurczaka nadziewane fetą, szpinakiem i suszonymi pomidorami
  • Ryba wędzona w przyprawach ziołowych podawana na ciepło
  • Pierś z kurczaka w sosie śmietankowo- serowym z pieczarkami i koperkiem
  • Klasyczne leczo z pieczarkami i cukinią
  • Nuggetsy podane z  bagietką czosnkowo – ziołową i sosem koktajlowym
  • Golonka po bawarsku podana w kwaśnej kapuście
  • Wiejski stół z regionalnymi wyrobami takimi jak: swojski smalec ze skwarkami, wiejskie ogóreczki, szynka po staropolsku, schab po wiejsku, polędwica wędzona w liściu laurowym, pasztetowa podwędzana, swojska kaszanka, aromatyczny salceson biały lub czarny
  • Kompot lub sok i woda z cytryną
  • Kawa i herbata bez ograniczeń